משחקים איתי בנחש מי אבל כבר עברתי את גיל 5
היתרון המרכזי בדיגיטל שהוא לחשוף את הבאנר רק למשתמשים רלוונטים נאבד כשתוכן הבאנר הוא בסגנון: כדאי לך ללחוץ פה/ תלחץ פה ואתה מסודר כלכלית/ אם תלחץ פה תפטר מכל הבעיות שלך. ובאנרים מסוג כזה מעידים על חוסר הבנה בסיסי בדיגיטל של היוצרים אותם.
צריך לזכור שבאנר הוא פשוט תחילה של תהליך, ואין לנו שום עניין להכניס לתהליך אנשים שלא מעוניינים במוצר או בשרות אותו אנחנו מספקים.
דברו איתי קצר וברור
באנר אף פעם לא יהיה ארוך.
אנשים רואים באנר תוך כדי שהם עושים פעולה אחרת: קוראים בחדשות / צופים בפורום / כותבים הודעה ועוד, המטרה שלנו היא ללכוד את תשומת הלב שלהם, אבל לא לתת להם להתייבש עד שמגיע המסר, כי בדרך כזו נאבד אחוז גבוה מהצופים.
בדרך כלל באנר יהיה מורכב מסצנה ראשונה, בה נעלה את הבעיה / נשאל שאלה,
סצנה שניה – בה נציע את הפיתרון / נענה תשובה
ובסצנה השלישית נכניס כפתור שיגרה ללחוץ לקבלת פרטים נוספים ולמעבר לדף הנחיתה
כמובן אלו כללי אצבע וצריך לבדוק אותם לפי העניין, אבל באנר ארוך מזה בדרך כלל מאבד את האפקטיביות שלו. אנשים בדיגיטל לא במצב של ריכוז מלא, ולכן רצף של תמונות או של טקסטים יוריד את הרצון להבין במה מדובר.
מוזיקה בלי תווים
באנר טוב דומה למוזיקה טובה. יהיה בו קצב, תהיה הרמוניה. אורך הסצנות יהיה דומה, ואם נרצה להאריך את הסצנה האחרונה בשביל לתת יותר נוכחות לכפתור אז נאריך אותו באוותו יחס.
בבאנר נכון תהיה חזרתיות בתנועה, מה שיכניס ל'מסגרת' ויתן אופי לתוכן ולמותג.
הבנתי, מה עושים הלאה?
מהו האלמנט החשוב ביותר בבאנר?
ובכן, לא מפתיע – הכפתור!
כשיש כפתור בצורה קונבנציונאלית, שנראה כמו כפתור ומרגיש כמו כפתור, פסיכולוגית זה יגרה אותנו ללחוץ. אם אין כפתור, הרבה מהצופים לא יבינו מה עליהם לעשות עם המידע אליו הם נחשפו עכשיו.
אין לכם מושג כמה ערך יש לכפתור הפשוט הזה. הוא מתרגם את כל המסר לפעולה! צופה שרואה את הבאנר מחכה לרמז הזה בשביל להבין מה עליו לעשות הלאה. אל תוותרו עליו, אל תתחכמו איתו. כפתור פשוט, בעיצוב פשוט וסטנדרטי, עם טקסט ברור ומובן ואפילו חץ. כפתור שעומד יציב במקום ולא נעלם או מהבהב. הוא ה'עוגן' של הבאנר. הוא מספיק חשוב בשביל לקבל את המקום שלו ולא להדחס בפינה.
הרשמו עכשיו לקורס הדיגיטלי המקיף בעברית, על יצירת באנרים ותוכן מסוג HTML5 בתוכנת אנימייט.
כל הסודות, כל הטיפים, כל הכללים וכל ההמלצות